UA MarketКиївська областьСалон штор «АЖУР»СтаттяКорисні поради щодо вибору штор, догляд за шторами
Контакти
Ми в соціальних мережах

Корисні поради щодо вибору штор, догляд за шторами

Якщо ваша квартира оформлена в класичному стилі, найкраще доповнити інтер'єр саме шторами, залишивши жалюзі і ролети для прихильників модерну. Оформлення вікна може привести в замішання навіть досвідчених декораторів домашніх інтер'єрів. З чого почати, якщо у вашому розпорядженні велике розмаїття матеріалів, тканин, кольорів, розмірів, аксесуарів та обладнання? Почнемо: приватність, управління світлом, функціональність і стиль. Уважне вивчення цих чотирьох елементів дасть напрям вашому проекту, а раціональна комбінація допоможе виконати необхідні функціональні завдання, такі як вибір стилю кімнати.

Частина 1. Конфіденційність необхідна!

Тільки люди, що живуть в будинках в лісі, далеко від цікавих очей, не потребують приватності при оформленні вікон. Для іншої частини населення забезпечення приватності є першочерговою проблемою.

Вам необхідна приватність, якщо ви маєте вікно у ванній, яке виходить безпосередньо на вікна передпокою вашого сусіда. Коли вікна вашої їдальні дивляться на тротуар, кут вулиці або торговий центр, ви також хочете приватності.

Щоб цього досягти, ви повинні вибрати таке оформлення вікна, яке передбачає повну непрозорість. Є кілька хороших виборів для збереження приватності:

Римські і рулонні штори взагалі повністю закривають вікно. Більшість рулонних штор зроблено з вінілу або тканини, яка зазвичай є непрозорою, а римські штори необхідно робити на підкладці точно за розмірами вашого вікна.

Штори і драпірування в закритому стані також захистять від нескромних поглядів. Додавання підкладки додасть непрозорості та довговічності і візуально вирівняє центр.

Плісировані і сіткові жалюзі (з нетканих матеріалів) повністю закривають скло. Існує безліч стилів з можливістю "Топ Даун", тобто коли верхня частина скла прозора, щоб пропускати денне світло.

Прямі штори і драпірування дозволяють забезпечити приватність в денний час, проте вночі більшість з них стане фактично прозорими через внутрішнє освітлення. Якщо вам подобаються прямі штори, але необхідна приватність, то використовуйте опускаються жалюзі для її забезпечення після настання темряви.

Міні-штори, дерев'яні жалюзі, ставні забезпечують майже повну приватну приватне життя. Проте при використанні будь-якого з них є хоч якась можливість підглядати через планки під деякими кутами.

Частина 2. Управління світлом

Цей фактор складається з двох елементів.

По-перше, придушення яскравого світла необхідно, коли хтось спить в денний час або при перегляді телевізора, а також при роботі за столом біля вікна.

По-друге, ультрафіолетові промені від яскравого сонячного світла будуть псувати тканини, обстановку і картини у вашому будинку. Відкритий сонячне світло може швидко привести в непридатність дорогу оббивку і килими, їх волокна в кінцевому рахунку стануть ламкими.

Використовуючи оформлення вікна, можна успішно керувати світловим потоком. Розглянемо наступні можливості:

Будь-який з непрозорих матеріалів для оформлення вікна з розділу "Конфіденційність" також допомагає легко контролювати сонячне світло. Однак, так як сонячне світло буде в кінцевому рахунку псувати тканину, може бути корисно використовувати неткані жалюзі між склом і дорогими шторами. При замовленні штор обов'язково обумовлюйте використання підкладки. Невелике збільшення ціни призведе в кінцевому підсумку до значної економії через зменшення ушкодження ультрафіолетовими променями.

Тканини "блекаут" застосовуються в кімнатах, де необхідна повна темрява. Такі тканини виробляються з декількох шарів різних тканин із застосуванням спеціальних технологій. З усіх застосовуваних матеріалів є найбільш непрозорими.

Частина 3: Функціональність

Оформлення вікна фактично марно без елемента функціональності.

Необхідно розглянути потреби в обладнанні, розміщенні і міркуваннях безпеки, і тільки коли ви зважите все за і проти, можна здійснювати покупку.

Є варіанти вирішення оформлення вікна для майже будь-якої проблеми. Вам потрібно встановити мотузковий механізм жалюзі з іншого боку, щоб він не знаходився в небезпечній близькості від ліжка дитини? Потрібно блокують світло штори, щоб не заважати сну? Ви вважаєте, що ваші вікна дуже маленькі і необхідно розробляти дизайн поза віконної рами?

Розглянемо деякі проблеми в питанні оформлення вікна і їх рішення:

Розкрито або закриті. Багато сучасні рішення оформлення вікна припускають стаціонарне положення штор. Краще вибрати штори, які легко розсуваються і закриваються.

Розгляньте, як ви зможете (або не зможете) використовувати штори, встановлені на дуже високих вікнах.

Довгі штори можуть стати привабливою іграшкою для домашніх тварин і потенційною небезпекою в кімнаті дитини, коли він вчиться ходити. Можливо, найкращим рішенням буде використовувати штори або жалюзі, не дістають до підлоги.

Попросіть встановити сучасні безпечні мотузкові механізми при монтажі штор в домі з дітьми.

Піднімаються і опускаються зверху і знизу штори збільшать функціональність, дозволяючи встановлювати необхідний просвіт вгорі і внизу.

Напівпрозорі тюлі не забезпечують приватність, але зменшують ультрафіолетові промені і яскраве світло. Вони виробляються з поліестеру і працюють як звичайні рулонні штори.

Частина 4. Стиль

Створення стилю - приємна частина оформлення вікна.

Адже ви вибираєте тканини, кольори і стилі, які додадуть красу і пишність вашій кімнаті.

Додайте привабливість вікнам, повторюючи тканини і кольори, використовувані в інших частинах вашої кімнати. Або, навпаки, додайте рисочку протилежного стилю, використовуючи обробку, шнури і бахрому. Унікальні штрихи, які ви додаєте в оформлення вікна - відображення вашого персонального стилю.

Можна використовувати такі елементи, як петлі, різні типи складок, кренгельсов, кишеньки, люверси.

Велике різноманіття стилів - римські штори, австрійські штори, арочні штори, плісировка, прямі штори.

Дерев'яні жалюзі також надають велике розмаїття кольорів, видів, матеріалів. Деякі зроблені без звичайних отворів троса в кожній ламелі для більш естетичного вигляду.

Сіткові штори, також звані плісированими, мають гарний вигляд і можуть бути зроблені як з тканих, так і з нетканих матеріалів.

Незалежно від вашого уподобання в оформленні вікна, можете бути впевнені, що існує величезна кількість варіантів для задоволення ваших вимог в забезпеченні приватності, управління світлом, функціональності і стилю.

27 жовтня 2016
© 2015 - 2024 Салон штор «АЖУР» Поскаржитися на зміст
Як зробити сайт своїми руками
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market